Undervisning/Quiz Om Historiske Hotspots Oversigtskort
 
 

Aalborg Helligaandskloster

Våben i et hul i gulvet, den tilsandede kirke i Skagen og overlevelse, selvom alle andre klostre blev nedlagt på stribe. Velkommen til Aalborg Helligaandskloster.

Aalborg Helligaandskloster er en af Danmarks ældste sociale institutioner, og klosterets historie går helt tilbage til 1400-tallet. Her oprettede den velhavende og varmhjertede aalborgenser, Maren Hemmings, således et helligaandshus, der siden blev omdannet til hospital, og som har bestået gennem århundreder på grund af dens vigtige sociale status. Derfor blev klosteret heller ikke nedlagt, da byens øvrige klostre måtte lade livet.

En guidet rundvisning i Aalborg Kloster giver mulighed for at komme ind bag de tykke mure i et af Nordeuropas bedst bevarede klosteranlæg. Her kan du blandt andet opleve munkenes spisesal, priorens stue og ikke mindst den smukke munkegang og kapitelsalen med enestående kalkmalerier fra 1500-tallet. Læs mere om rundvisningerne på klosterets hjemmeside https://www.aalborgkloster.dk.

Hvis du gerne vil vide, hvad klosteret har med den tilsandede kirke i Skagen at gøre, og læse om den spændende historie om Churchill-klubben, der holdt til på klosteret, kan du klikke dig videre til den fulde tekst om Aalborg Helligaandskloster her.

Hent PDF

Hent mere information her (PDF-fil)